onsdag 2 september 2009

dagarna springer förbi

Tiden går så otroligt fort! Även om man i princip inte "gör något" på dagarna så helt plötsligt ligger Liam och sover för natten. Vilket iof i dessa dagar är väldigt skönt för han tar verkligen all kraft ur en. Men samtidigt är han ju världens bästa och finaste kille! Nu när man har fått Nellie märker man så konkret hur fort tiden verkligen går. Det var ju inte länge sen man gick runt och slog Liam på rumpan i hopp om att få en rap..eller spya kanske hehe men det är ju en helt annan historia. Och nu sitter man vid frukostbordet och har långa konversationer med en riktigt liten klok man, för det är han verkligen.

Och så över till något helt annat

Igår..vad hittade vi på igår....Liam var på dagis, nej förlåt, förskolan. Dödens trött när han kom hem som vanligt..hoppas det går över snart och han vänjer sig vid att inte sova på dagarna för herregud vad kinkig han blir. Nog om det. Halv fyra kom BVC-Gunilla hem till oss för Nellies hembesök. Pratade lite om spädbarnsdöd, shaken baby..vilket är helt OTROLIGT att det ens ska behövas tala om att nyfödda spädbarn inte klarar av att bli skakade..oh this world..och så en sak som var ändrad (?) sen Liam föddes nämnligen att de ska sova med kudde. Jag kanske har fel men det har jag inte hört innan iaf. Vi har några små kuddar men som vi inte använt till henne, så nu när hon ligger i sin säng har hon iaf kudde. bäst att göra som de säger:) Det ska tydligen vara för att minska chansen för att barnet ska få deformerat huvud, vilket det kan få om det ligger mycket på samma sida på "hårt" underlag. JO man lär sig något nytt varje dag:)

När Nellie föddes vägde hon 4130 g
11 dagar gammal på bvc-kontrollen vägde hon ca 4500 g
igår knappt 3 veckor gammal vägde hon ca 4800 g

Det är en matglad flicka vi har fått iaf. Och det är så skönt att veta att mjölkbaren håller hög kvalitet:) får hoppas det fortsätter så ett tag till nu när jag börjar få kläm på det.

Idag var Liam hemma = Måste hitta på någon aktivitet. Det blev babysång i Sjöbo församligshem. Där höll vi till mycket när Liam var liten och en av ledarna är helt underbar. hon pratade och lyssnade på mig då när livet inte riktigt var som det skulle. Kul att komma dit nu och berätta hur annorlunda det är:)
Vi var iaf ett gott gäng som va där idag;
Anna med Jolina och Theo
Sandra med Ella
Sofia med Tilia och Tiger

Unga mammorna (dvs vi) satt inne bland barnen och pratade och hade "koll", de äldre satt och fikade medans deras gangsterbarn sprang runt..ja..I rest my case :D
Barnen lekte bra med varandra iaf och det är skönt att se:) Nellie bara sooooov.

Nu kom Steve hem från jobbet, haft möte. Och en amigo chokladkaka hade man med sig. Kan inte hålla fingrarna på tangentbordet längre nu.

Ciao!

1 kommentar:

Sandra ♥ sa...

Kul att ses idag! Blir nostalgisk när jag tänker på när vi var där med killarna.. så stora dom har blivit!! Helt sjukt vad tiden går.